Για να γνωρίζετε

Intel Sandy Bridge
Οι παρουσιαζόμενοι στις αρχές του έτους επεξεργαστές Clarkdale και Arrandale της Intel με ενσωματωμένο το υποσύστημα γραφικών, ανήκουν στη γενιά Westmere, με την οποία εισήχθη η τεχνολογία κατασκευής των 32nm.


Το επόμενο βήμα για την Intel είναι η Sandy Bridge, μια νέα αρχιτεκτονική βασισμένη σε αυτή την τεχνολογία κατασκευής. Ακόμα δεν έχουν διαρρεύσει αρκετά στοιχεία γι' αυτή την αρχιτεκτονική, ωστόσο κατά τη διάρκεια του έτους θα εμφανίζονται όλο και περισσότερες λεπτομέρειες. Πρόσφατα έγινε γνωστό ότι η Sandy Bridge θα υποστηρίζει την ταυτόχρονη λειτουργία έως τεσσάρων οθονών.

Ενώ στη γενιά Westmere ο επεξεργαστής και το υποσύστημα γραφικών βρίσκονται χωρισμένα μέσα στη συσκευασία της CPU, στην Sandy Bridge επεξεργαστής και GPU θα κατασκευάζονται στο ίδιο Die.Κάτι αντίστοιχο σχεδιάζει η AMD με την αρχιτεκτονική Fusion. Η διαφορά με την Intel είναι ότι δεν θα ενσωματώνεται στο CPU μια μονάδα γραφικών αλλά δύο. Ένα επιπλέον θέμα προς συζήτηση είναι η παράλληλη λειτουργία πολλαπλών οθονών. Οι Clarkdale και Arrandale μπορούν να υποστηρίξουν την παράλληλη λειτουργία έως δύο οθονών.

Οι επεξεργαστές Sandy Bridge, ωστόσο, θα μπορούν να υποστηρίξουν την παράλληλη λειτουργία έως τεσσάρων οθονών. Αυτό θα γίνει εφικτό μέσω του USB και του chipset (που έχει την κωδική ονομασια Cougar Point), χωρίς να έχουν αποκαλυφθεί περαιτέρω στοιχεία. Τέλος το ενσωματωμένο υποσύστημα γραφικών των επεξεργαστών Sandy Bridge θα υποστηρίζει τα HDMI 1.3 και το DisplayPort σε αναλύσεις έως τα 2.560x1.600pixels.

ΠΗΓΗ:Fudzilla

Ενδιαφέροντα

Ηλιακό κινητό
H εταιρεία αθλητικών ειδών, με τη βοήθεια της Sagem, παρουσίασε το Puma Phone, στο παγκόσμιο συνέδριο κινητής τηλεφωνίας.

Νέο πιο «ελαφρύ» Facebook για κινητά
Στη μάχη για την επικράτηση των social networking sites, το Facebook επιτάσσει μία νέα έκδοση με την ονομασία Zero, η οποία είναι μια πιο απλουστευμένη version της υπηρεσίας, ειδικά σχεδιασμένη για κινητά.

Η GOOGLE επιβραβεύβει τις MOBILE-FRIENDLY ιστοσελίδες!
Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Google, από τις 21 Απριλίου 2015 τα κριτήρια κατάταξης των ιστοσελίδων στα αποτελέσματα αναζήτησης μέσω φορητών συσκευών άλλαξαν ριζικά.